УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Сьогодні переживаємо 100 днів війни, 100 днів великого вияву Божої присутності між нами»

03.06.2022 15:43
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Сто днів українці боронять свою землю. Сто днів українці стримують російську навалу, яка перевищує усіма ресурсами те, що ми можемо їм протиставити. Водночас ми переживаємо сто днів великого вияву Божої присутності між нами. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 100-й день війни.

Ми віримо, каже архиєрей, що Господь Бог є Той єдиний, на кого нам можна і потрібно надіятися. І сьогодні, у цей сотий день війни, ми розпочинаємо перший день Декади місійності, що є десятьма днями очікування приходу Святого Духа. У ці дні наша Церква молиться за місійного духа, молиться за те, щоб бути здатною ділитися своєю вірою з тими, хто ще не є сьогодні християнином і не пізнав Ісуса Христа.

Відтак Глава Церкви вказав на уривок сьогоднішнього Євангелія, яке говорить про розмову між Христом зі своїми учнями на Тайній вечері.

«І тоді Филип каже до Ісуса: «Покажи нам Отця, і досить буде нам». Цей апостол виявляє найглибше прагнення кожної людини – пізнати свого Творця, пізнати свого Спасителя. Це найглибше прагнення кожної людини, яке вона повинна зреалізувати у своєму житті», – зазначає він.

Предстоятель також пояснив, що коли ми говоримо про пошук істини, розуміння того, що трапляється з людиною, навіть в умовах жорстокої війни – ми вказуємо на Христа. Ба більше, коли ми шукаємо повноти життя, хочемо жити, навіть в часи смертоносної військової навали – ми проповідуємо Христа.

«Крокуючи разом дорогою Декади місійності прошу молитися за всіх наших священників, монахів, монахинь, мирян, які проповідують Христа тим, які ще Його не знають, за тих, що звершують це місійне діло нашої Церкви. Я прошу вас про особливу молитву за наших воїнів. Саме вони є для нас сьогодні особливими свідками присутності Бога, бо там, на лінії фронту атеїстів немає. Навіть невіруючі відчувають, що там, на тій межі між життям і смертю є Хтось, а хто Він - знають християни і вказують на присутнього між нами живого Бога у Його Сині Ісусі Христі», – сказав Отець і Глава УГКЦ.

«Ми сьогодні молимося за всіх тих, які ще не знають істинної дороги, які ще шукають Бога. Боже, допоможи нам здійснити наше місійне покликання. Боже, благослови Україну. Боже, даруй радість Твоїм дітям від зустрічі з Тобою. Боже, Ти є наша Істина, Ти є наше життя, дай нам жити у Тобі, Тебе пізнати, з Тобою зустрітися, познайомити з Тобою весь світ», – просить Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні