УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Ієромонах Лука Михайлович: «У цій війні ми можемо перемогти тільки світлістю духу й молитвою»

14.03.2022 19:23
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Під час молитви відбувається глибоке поєднання людської душі з Богом. Молячись, ми торкаємося іншого, Божого виміру, у якому все по-іншому, у якому завжди є розв’язки всіх наших проблем. Саме тому після глибокої молитви видається, що світ стає іншим. Зазначає ієромонах Лука Михайлович, студит, який щоденно з 14:00 до 15:00 провадить у прямому ефірі «Живого телебачення» коліноприклонну молитву за перемогу українського війська .

Ієромонах Лука під час молитви в понеділок, 14 березня, підкреслив, що, незважаючи на відчуття зміни світу, він залишається тим самим. Натомість зміни відбуваються в нас: ми починаємо дивитися іншими очима на світ, коли виходимо з церкви, причащаємося, перебуваємо в молитві.

На жаль, каже ієромонах, часом через легковажність чи брак духовного досвіду ми не надто цінуємо молитву.

«Молитва – це найбільший скарб у цьому житті, який ми маємо. Каже Василій Великий: якщо б люди бачили плоди молитви, то ніколи б не виходили зі своєї кімнати, а молилися б», – запевняє провідник коліноприклонної  молитви.

На його переконання, молитва нас оновлює, обнадіює, освячує, але також ми самі, перебуваючи у стосунку з Богом, стаємо оновленими. Оновлюється світ, природа, бо оновлюємося ми самі.

«Світ очікує мирних людей. У цій війні ми можемо перемогти тільки світлістю духу й молитвою, яка є виявом нашої любові. Бо для молитви потрібен час, якого  ми часто не маємо. Даруючи цей час тим, за кого ми молимося, ми проявляємо глибоку і дієву християнську любов», – переконаний священник.

«Нехай наша молитва стане містком, через який ми будемо торкатися інших людей. Нехай стане духовним фронтом для наших воїнів і кожної стражденної душі, яка зараз в Україні найбільше потребує Божої благодаті та світла», – побажав ієрм. Лука Михайлович.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні