УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Отці редемптористи провели у Львові восьмигодинне молитовне стояння за мир в Україні

09.03.2022 21:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
У середу, 9 березня, у храмі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Львові відбулися молитовні чування за мир і спокій в Україні. Провели їх ченці Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Молитву в прямому ефірі транслювало «Живе телебачення».

Молитовне стояння тривало протягом восьми годин з 12:00 до 20:00. До молитовної програми входили різні види молитов, зокрема молитву на вервиці, Ісусову молитву, Хресну дорогу, Молебень до Богородиці.

Протоігумен Львівської провінції редемптористів о. Андрій Рак у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ розповів, що молитва завжди є сильною зброєю: «Молитва є невидимою зброєю. Господь нас провадить внутрішньою і зовнішньою боротьбою. Під час посту ми маємо внутрішню боротьбу із самими собою і зовнішню війну, яка є сьогодні. Люди, які володіють цією зброєю, тобто молитвою, черпають від неї силу. Це місце, де ми можемо зупинитися, набратися сили, піднести до Бога все те, за що ми переживаємо, що нас болить. І це той невидимий фронт, у якому вирішуються всі справи нашого земного життя».

Також о. Андрій Рак пояснив, що у складній ситуації людина шукає Бога: «Коли тривога – то до Бога. У складних ситуаціях людина вдається до молитви. Коли людина мала досвід молитви, вона може його розвивати і в таких критичних обставинах. Але молитви можна і вчитися, адже Господь живе в серці кожної людини. І ті, що не молилися, починають молитися, а ті, хто не вірив, можуть почати вірити».

Пригадуємо, що 7 березня восьмигодинне молитовне чування за мир в Україні пройшло у Тернопільській духовній семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого, а 4 березня – у парафії Святих Кирила і Методія поблизу Івано-Франківська.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні